Inefc Grceib

Nou article sobre avaluació entre iguals amb finalitats formatives i sumatives

Imatge elaborada amb IA per ChatGPT

La nostra companya del grup de recerca, Meritxell Monguillot, i el professor d’INEFC Barcelona Carles González-Arévalo han publicat un nou article en el que exposen com 177 estudiants de 2n curs del grau de CAFE de l’assignatura de Programació de l’Ensenyament de l’Activitat Física i l’Esport, van participar en tres activitats d’avaluació entre iguals després de rebre formació per donar feedback efectiu. Les dues primeres van ser formatives i la tercera va ser sumativa.

Els resultats indiquen que no hi va haver diferències significatives entre condicions, cosa que desafia les creences comunes sobre els efectes de l’anonimat en l’avaluació entre iguals.

Tot i això, el 73,6% dels estudiants va preferir l’avaluació entre iguals anònima. Curiosament, la preferència va ser encara més forta a la condició anònima (90,5%) en comparació amb la condició no anònima (56,5%). Una gran diferència entre condicions!

L’avaluació entre iguals no anònima va tenir un punt a favor: va generar actituds lleugerament més positives entre els estudiants. El més destacat fou el valor del diàleg cara a cara per construir connexions i una comprensió més profunda.

Els estudiants amb major rendiment acadèmic van preferir l’avaluació entre iguals no anònima atès que valoraven la interacció cara a cara, sentien que podien aportar i buscaven millorar la seva feina. Els de menor rendiment preferien l’anonimat, sentint-se menys preparats per oferir un feedback valuós als seus companys/es.

Per saber més podeu llegir el fil a X que va fer el primer autor Juan Fraile:

·         Referencia bibliogràfica (format APA 7th):

Fraile, J., Monguillot, M., González-Arévalo, C., Lehane, P., & Panadero, E. (2024). Investigating anonymity in formative and summative peer assessment: effects on university students’ social-affective factors, perceptions and preference. Studies in Educational Evaluation, 83, 101410. https://doi.org/10.1016/j.stueduc.2024.101410

DARRERS ARTICLES

CATEGORIES